Har man samma smak hela livet?

Det var en gång...ett kompisgäng med 5 par som firade nyår tillsammans. Aldrig hade man väl kunnat veta då att fyra år senare så är 60% av paren skilda eller separerade.

Var på en 50-årsfest där det gamla kompisgänget samlades igen och där de hade med sig sina nya respektive. Fascinerande var det att se att två av killarna hade skaffat nästan exakta kopior av sina före detta fruar. Det känns faktiskt skönt att mitt ex inte har det, utan han har valt ganska mycket en motpol till mig. Men vem vet, hon är kanske lik mig till sättet?

Jag har också märkt att flera av killarna som jag dejtat är ganska lika mitt ex till utseendet också. Men helgens fest fick mig att verkligen reflektera över detta.

Och för att göra det ännu mer "spooky" så är ju min exman till viss del lik min pappa också.

Så frågan är om jag har ett faderskomplex eller ej surprised. Tror inte det, men någon psykolog skulle säkert vilja gräva ytterligare i det.

Det jag funderar på är om man söker ett substitut för sitt ex när man faller för likadana personer eller om det bara är slumpen.

Med tanke på att min dejt nu inte liknar mitt ex alls förutom att de var ljusa båda två (numera gråhåriga) så tror jag att det är lugnt gällande substitut för mig...

 

                         

20 maj 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)