Har lite konstig allergi...

Egentligen är jag inte allergisk alls. Visserligen blev det ett litet utslag för björk när jag gjorde pricktestet en gång för länge sen, men jag brukar inte ha några direkta problem en vanlig lite kylig vår.

Det är när allt exploderar på några få dagar som jag får känningar av att allt inte är som det skall vara. Nysningar och rinnande ögon är inget som jag lider av. Nej, jag får istället låg feber och ont i lungor och ögon samt en "obekvämhetskänsla" i hela kroppen. Lite mer influensaliknande symtom, som går över på två dagar mha antihistamin och alvedon. Det tog ganska många år innan jag förstod att det var pollen och inte vanlig förkylning som låg bakom mina symptom. Tror att det är mina lungor som spökar, det mesta fastnar ju där.

Glömmer aldrig den gången som jag hade varit med och bärgat hö och låg med hög feber och ont i lungorna i fyra dagar, eller den gången vi ryckte bort gamla heltäckningsmattor i nyinköpta huset. Det resulterade också i sängläge med feber och ont. 

Nej, jag borde egentligen gå runt med ansiktsmask vid sådana här tillfällen. Skulle nog se lite konstigt ut, men ibland har nöden ingen lag...

 

                       

26 apr 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)